40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Proteinske Kinder Milchsnitte
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Proteinske Kinder Milchsnitte

SASTOJCI (za oko 12 Milchsnitta):
Za biskvit:
* 4 jaja
* 70 g bademovog brašna
* 20 g whey proteina od čokolade (ili vanilije)
* 2 žlice raw kakaa
* 1 žličica psyllium ljuskica
* 1 žličica praška za pecivo
* 1 žlica eritritola (po ukusu)
* 1 žličica arome vanilije
* 100 ml rižinog ili drugog biljnog mlijeka

Za kremu:
* 100 ml hladnog rižinog ili drugog biljnog mlijeka
* 1 čajna žličica (oko 3g) agar agara
* 500 g skyra/visoko-proteinskog jogurta
* 1 mjerica whey proteina od vanilije
* 1 žličica arome vanilije
* 1-2 žličice eritritola (po ukusu)

OPIS POSTUPKA:
1. Pećnicu ugrijte na 180°C. Lim za pečenje veličine cca 35x30 cm obložite papirom za pečenje.
2. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Žumanjke staviti u posudu pa dodati pjenjačom dobro izmiješanu smjesu bademovog brašna, wheya, kakaa, psyllium ljuskica, praška za pecivo i eritrita. Sve izmiksati zajedno s mlijekom i aromom vanilije.
3. Bjelanjke istući u čvrst snijeg s prstohvatom soli. 1/4 snijega izmiksati u žumanjke da malo “olakšamo” smjesu, a zatim ostatak snijega dodati i pažljivo umiješati špatulom.
4. Smjesu prelijte u pripremljeni lim i pecite oko 10-12 minuta. Ohladite pa maknite papir za pečenje.
5. Ohlađeni biskvit režite na oko 24 pravokutnika (za 12 Milchsnitta). Režite ih, ali ih nemojte razdvajati jedne od drugih (barem donju polovicu) tako da vam je lakše razmazati kremu.
6. Za kremu namočite agar agar u mlijeku. U malom lončiću pustite da kratko zavrije i kuhajte minutu. Ostavite da se malo prohladi u većoj zdjeli. Zatim u agar umiksajte izmiješani skyr s aromom vanilije, eritritolom i wheyem. Stavite kremu u hladnjak na 15 minuta, da se smjesa počne stiskati.
7. Na polovicu spojenih pravokutnika razmažite kremu. Pomognite si ravnalom ili slastičarskom špatulom da što pravilnije razmažete kremu prema svim kutevima. Zatim poklopite drugom polovicom izrezanih pravokutnika i lagano ih pritisnite na kremu. Stavite u hladnjak na barem 3-4 sata ili preko noći.
8. Pomoću nožića režite i odvajajte šnite prema unaprijed izrezanim pravokutnicima te poslužite, po želji ukrašeno bezkalorićnim preljevom od čokolade i cacao nibsima.

VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA:
 Nikolina Dianežević 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi