Prijesni veganski sladoled
SASTOJCI:
Sladoled od kakaa:
*1 zrel srednje velik avokado,
*100g datulja bez koštica (koje smo prethodno namočili za nekoliko sati)
*1 puna žlica prijesnog kakaa u prahu
*1 žlica vode.
Sladoled od kokosa:
*1 konzerva kokosovog mlijeka (400 ml),
*1 zrela banana,
*1 žlica kokosovog ulja,
*1 žlica zaslađivača po izboru (po želji) - npr. agavin sirup, kokosov šećer, ...
OPIS POSTUPKA:
Sladoled od kakaa: u blenderu izmiksamo u gostu pastu avokado i datulje, te dodamo kakao u prahu. Miksamo još nekoliko trenutaka. Ako je masa presuha dodamo žlicu vode. Istresemo u posudicu i stavimo u zamrzivač.
Sladoled od kokosa: Za pripremu sladoleda od kokosa prvo stavimo konzervu kokosovog mlijeka za nekoliko sati u hladnjak. Nakon toga sa žlicom pokupimo mast koja se je nakupila na vrhu, kokosovu vodu odlijemo i sačuvamo za smoothie. U blender stavimo banane, mast kokosovog mlijeka, žlicu kokosovog ulja i žlicu zaslađivača po izboru. Izmiksamo do glatke smjese i prelijemo u posudicu, te stavimo u zamrzivač.
VRIJEME PRIPREME: 10 min
RECEPT PRIPREMILA: Jasmina P.
Komentari (0)