Prijesna torta s malinama i okusom bijele čokolade
SASTOJCI:
* 200 g badema
* 15 datulja
* prstohvat vanilije v prahu
* 2 žlice prijesnog kakaa
* sol
* 2,5 žlice fino mljevenog brašna od kokosa
* 4 žlice vode
* 400 g indijskih oraščića
* 0,5 l bademovog mlijeka
* 160 ml agavinog sirupa
* 2 velike žlice limunovog soka
* ½ žličice vanilije v prahu
* 3 žlice sojinog lecitina
* 160 ml maslaca od kakaa
* 3 šake svježih malina
* 2 žlice limunovog soka
OPIS POSTUPKA
PODLOGA: * 200 g badema * 15 datulja * 1 prstohvat vanilije u prahu * 2 žlice prijesnog kakaa * prstohvat soli * 2,5 žlice fino mljevenog brašna od kokosa * 4 žlice vode Bademe najmanje 6 sati namočimo u vodi, a zatim ih sušimo u dehidratoru dok nisu potpuno suhi. U vodi također namočimo i datulje, dok ne postanu mekane. Suhe bademe, namočene datulje i sve ostale gore navedene sastojke izmiješamo u multipraktiku. Smjesu ravnomjerno rasporedimo u kalup za torte veličine 22cm. Nakon toga na tako pripremljenu smjesu stavimo 30 lijepih svježih malina.
NADJEV: * 400 g indijskih oraščića * 0,5 L bademovog mlijeka * 160 ml agavinog sirupa * 2 žlice soka od limuna * ½ žličice vanilije u prahu * prstohvat soli * 3 žlice sojinog lecitina * 160 ml maslaca od kakaa Sve sastojke zajedno izmiksamo u blenderu, i po želji dodamo još prstohvat soli ili vanilije. Nadjev prelijemo po podlozi i svježim malinama. U blenderu ostavimo 2 dl nadjeva ču kojeg dodamo 2 pune šake svježih malina i 2 žlice soka od limuna. Sve zajedno izmiksamo i prelijemo po bijelom nadjevu. Također možemo oblikovati i neki uzorak tako da lagano pomiješamo oba dva nadjeva , te tako dobijemo kolač s uzorkom.
VRIJEME PRIPREME: 120 min
RECEPT PRIPREMILA: Vanja Zaloznik
Komentari (0)