Prežgana juha
Kod nas je prežgana juha redovito na jelovniku, jer je djeca obožavaju. Ako pak slučajno na vrata pokucaju problemi sa želucem, ova juha je izvrstan "lijek".
SASTOJCI (4 osobe):
* žlica domaće masti
* 2 žličice brašna
* 1 jaje
* prstohvat soli
* kim (po ukusu)
* prstohvat papra
* pola litre vode
OPIS POSTUPKA: Zagrijemo mast i na njoj dobro popržimo brašno. Pržim ga toliko dugo dok ne postane stvarno tamno smeđe. Dodamo vodu, sol, papar i kim. Dok čekamo da zavrije, pripremimo umućeno jaje u koje dodamo dvije žlice hladne vode.
Kad voda za juhu zavrije, smanjimo vatru i ulijemo jaje s visine od 10 cm, brzo miješajući vilicom.
Kuhamo (5 minuta) i poslužimo. Najbolje je s komadom domaćeg kruha.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)