Polpeti od mrkve
SASTOJCI:
Suhi sastojci:
* 2 ½ lončića naribane mrkve
* 1 lončić bademovog brašna
* 1 lončić heljdinog brašna
* 1 žličica praška za pecivo
* ½ žličice soli
* prstohvat kajenskog papra
Mokri sastojci:
* 1/2 lončića kuhanog slanutka
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 žlica vode
Ostalo:
* svježe nasjeckan peršin
* kokosovo ulje za pečenje
OPIS POSTUPKA: Najprije u većoj posudi zajedno pomiješamo sve suhe sastojke. Kuhani slanutak zgnječimo vilicom ili gnjetilicom za krumpir i zajedno s preostalim mokrim sastojcima dodamo u posudu sa suhim sastojcima. Dodamo svježi peršin i posudu s masom stavimo u hladnjak na barem 15 minuta. Zatim uzmemo tavu i pričekamo da se kokosovo ulje dobro zagrije. Ruke smočimo hladnom vodom i masu oblikujemo u polpete veličine po želji, te ih ispečemo s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe boje.
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc
Komentari (0)