Polpete od tune sa zobenim pahuljicama
SASTOJCI za 12 polovica:
* 3 male konzerve tune
* 30 g zobenih pahuljica
* 10 g bademovog brašna
* 1/2 male konzerve graška
* 1/2 male konzerve kukuruza
* 2 jaja
* 1 mrkva
* 1 mali luk
* sol papar
* peršin
* sok od limuna
OPIS POSTUPKA: Zagrijemo pećnicu na 200 ° C. Ocijedimo što više ulja iz tune, a grašak i kukuruz operemo pod mlazom vode. U posudu naribamo mrkvu, dodamo tunu, zobene pahuljice, jaja, nasjeckani luk, bademovo brašno, grašak i kukuruz, te začinimo solju, paprom i (ako je moguće sa svježim) peršinom. Sastojke dobro izmiješajte da se međusobno prožmu. Zatim masu zagrabimo žlicom, oblikujemo okruglice i stavimo ih na pleh obložen papirom za pečenje. Stavimo posudu s polpetama u pećnicu i pečemo ih oko 30 minuta. U međuvremenu ih preokrenemo i na kraju, po potrebi, pečemo 5 minuta na programu ventilacije da postanu hrskavi. Prelijemo polovice limunovim sokom.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Julija Srpčič
Komentari (0)