Polpete od tikivica s grčkim jogurtom
Jednostavno i brzo jelo od tikvica. Može se jesti samostalno ili kao prilog uz meso.
SASTOJCI za 6 do 8 polpeta:
* 200 g naribanih tikvica
* 110 g zobenih pahuljica (cijelih ili još bolje mljevenih)
* 2 manja jaja
* začini (sol, papar, mljeveni češnjak, origano)
* brašno za oblikovanje pljeskavica (ako dodamo cijele zobene pahuljice, onda treba dodati još cca 30 g brašna po izboru za oblikovanje polpeta)
* kokosovo ili maslinovo ulje za pečenje
Umak:
* 4 žlice grčkog jogurta
* peršin, sol, mljeveni češnjak
OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješaj zobene pahuljice, jaja i začine. Sve dobro promiješaj. Tikvice ogulimo i naribamo. Naribane tikvice iscijedi i dodaj u masu sa zobenim pahuljicama. U tavi zagrijemo 2 žlice ulja i žlicom oblikujemo polpete. Stavi ih na vruće ulje i peci oko 4 minute sa svake strane (ovisno o debljini). Polpete posluži s grčkim jogurtom pomiješanim s češnjakom u prahu, soli i peršinom.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič
Komentari (0)