Pogača od pirovog brašna sa sirom
SASTOJCI:
Tijesto:
* 250 g integralnog pirovog brašna
* 4 g suhog kvasca
* pola žličice soli
* pola žličice eritrita
* 50 ml mlakog mlijeka
* 150 ml mlake vode
* 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Dodaci:
* sezam
* origano
* kockice sira
OPIS POSTUPKA: Pomiješajte kvasac, eritritol, mlako mlijeko i dvije žličice brašna (odvojiti od ukupne količine). Ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira (nije potrebno kod suhog kvasca, ali bolje je provjeriti prije korištenja). Brašno i sol pomiješajte, ubacite aktivirani kvasac, vodu i maslinovo ulje. Ostavite jedan sat u nauljenoj posudi da se tijesto udvostruči. Tijesto podijelite na dva dijela, prebacite u pleh na papir za pečenje i razvucite prstima. Malo nauljite, ukrasite sezamom, začinite origanom i malo utisnite kockice sira. Ostavite još jedan sat na toplom. Pecite na 210°C 16 do 18 minuta (ovisi koliko ćete razvući tijesto).
VRIJEME PRIPREME: 150 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Mirna Posavec
Komentari (0)