Pločice od kikirikija i marmelade
Jednostavan recept za desert koji je brz, ukusan i savršen za ponijeti na put ili izlete. Ova kombinacija maslaca od kikirikija, marmelade i kikirikija će vas oduševiti – priprema je jednostavna, a rezultat ukusan!
SASTOJCI za donji sloj:
* 100 g brašna
* 50 g bademovog brašna
* 50 g maslaca od kikirikija
* 20 g otopljene kokosove masti
* 20 g meda
* žličica arome vanilije
Sloj od kikirikija:
* 50 g maslaca od kikirikija
* 15 g otopljene kokosove masti
* žličica meda
Sloj marmelade:
* marmelada
* neslani kikiriki
OPIS POSTUPKA:
Donji sloj
Otopite kokosovu mast, dodajte med, maslac od kikirikija i aromu vanilije te dobro promiješajte. U masu dodajte oba brašna i ponovo dobro promiješajte. Masa treba biti malo gnjecava, da je možete dobro "utisnuti" na pleh kako se kasnije ne bi raspala. Posudu stavite u hladnjak dok pripremate drugi sloj.
Sloj od kikirikija
Pomiješajte sve sastojke za ovaj sloj i prelijte smjesu preko prvog sloja. Na cca. 20 minute pleh stavite u zamrzivač da se sloj stvrdne. Sloj od marmelade
Premažite marmeladom preko sloja od kikirikija i pospite kikirikijem. Stavite u hladnjak na sat-dva i poslastica je gotova.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Živa Debeljak
Komentari (0)