VIDEO: Pletenica s čokoladom i bananom
SASTOJCI:
* 1 paket lisnatog tijesta
* 1 staklenka namaza od čokolade i lješnjaka
* 1 banana
* listići badema
* jaje za premazivanje
* šećer u prahu za posipanje
OPIS POSTUPKA: Tijesto razvaljati i napraviti dijagonalne rezove sa strane (zarezati do 1/3 sa svake strane, tijesto ostaje cijelo u sredini). Trećinu tijesta premazati po sredini čokoladnim namazom, pa na njega u dva reda poslagati bananu narezanu na kolutove. Tijesto pletemo naizmjenično s obje strane. Premazati razmućenim jajetom i posipati listićima badema. Peći na 190 stupnjeva oko 20-25 minuta dok tijesto ravnomjerno ne porumeni. Pečene pletenice malo ohladiti te prije posluživanja po želji posipati šećerom u prahu.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Brodnik
Komentari (0)