VIDEO: Pjenaste mini palačinke
SASTOJCI:
* 2 žumanjka
* 2 bjelanjka
* 30 g brašna
* 40 ml mlijeka
* 30 g šećera
* 5 g praška za pecivo
* Javorov sirup
* svježe smokve (ili neko drugo voće)
* kokosovo ulje za mazanje tave
OPIS POSTUPKA:
1. Priprema smjese od žumanjaka:
U prvoj posudi umutiti žumanjke i mlijeko dok masa ne postane pjenasta. Postupno dodavati brašno u koje je već umiješan prašak za pecivo i miješati dok se ne dobije jednolična smjesa.
2. Priprema snijega od bjelanjaka:
U drugoj posudi istući snijeg od bjelanjaka. Kad se počnu pjeniti, postupno dodavati šećer i dalje mutiti dok se ne dobije čvrst snijeg.
3. Spajanje smjesa:
U smjesu od žumanjaka lagano umiješati 1 žlicu snijega od bjelanjaka. Nastavljati s dodavanjem na žlice, pažljivo miješajući kuhačom dok se dvije smjese lagano ne pomiješaju.
4. Priprema za pečenje:
Smjesu uliti u vrećicu za namirnice i na kraju izrezati rupu. Zagrijati tavu na umjerenu temperaturu (ne vruću) i premazati 5 od 7 površina kokosovim uljem. U ovih 5 otvora polako i ravnomjerno puniti masu iz vrećice tako da se oblikuju visoke palačinke. U ostala dva otvora uliti vodu i pokriti tavu poklopcem.
5. Pečenje palačinki:
Palačinke treba peći poklopljene 6 minuta. Zatim ih lagano kuhačom okreniti, dodati još malo vode i peći još 4 minute.
Kad su palačinke pečene, preliti ih javorovim sirupom i ukrasiti svježim smokvama. Uživaj u mini pjenastim palačinkama!
Tavu možeš naručiti ovdje.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Urška
Komentari (0)