40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Pita sa jabukama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pita sa jabukama

SASTOJCI (za tijesto):
* 150 g pirovog brašna
* 75 g maslaca (sobna temperatura)
* 75 g eritritola
* 1 jaje
* prstohvat soli
* ½ praška za pecivo

Nadjev:
* 500 g jabuka (očišćeno)
* 15 g eritritola
* ½ čajne žličice cejlonskog cimeta

OPIS POSTUPKA: Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva. Priredite okrugli kalup 20 x 20 i premažite ga s malo maslaca. Jabuke naribajte, pospite eritritolom, cimetom, izmiješajte i pustite da odstoje dok pripremate tijesto. U duboku posudu stavite brašno i maslac narezan na manje komadiće. Dobro šakama i prstima izmrvite da dobijete grudičasto tijesto, a zatim dodajte eritritol, prstohvat soli, jaje i umijesite tijesto tako da dobijete kuglu. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji barem pola sata u hladnjaku. Jabuke naribajte, pospite eritritolom i cimetom, izmiješajte i pustite da odstoji 15 minuta. Nakon pola sata tijesto izvadite iz hladnjaka i prerežite na dva jedna dijela. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljate jednu polovicu (veličina tjesta neka odgovara obliku kalupa za pečenje). Tijesto prebacite u kalup i lagano ga utisnite na dno kalupa. Jabuke ocijedite od viška soka i rasporedite po podlozi. Ostatak tijesta naribajte preko jabuka. Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva. Po želji možete prije posluživanja kolač posuti s eritritolom u prahu. Nakon što se ohladi razrežite na 8 dijelova.

VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + 40 minuta pečenja
RECEPT PRIPREMILA:
 Martina Ferišak 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi