Pita s malinama i kokosom
SASTOJCI:
Tijesto:
* 150 g zobenih pahuljica (grubo mljevenih)
* 100 g mljevenih badema
* 2 žlice kokosovog šećera
* 2 žlice ribanog kokosa
* 1 žličica praška za pecivo
* 100 g rastopljenog kokosovog ulja
Nadjev:
* 300 g malina (zaleđene maline odledite i sačuvajte tekućinu koju su pustile)
* 2 žlice kokosovog šećera (količinu šećera prilagodite ukusu)
* 2 vrhom pune žlice gustina
OPIS POSTUPKA: Pomiješajte sve suhe sastojke za tijesto pa dodajte rastopljeno kokosovo ulje i sjedinite. Dvije trećine smjese utisnite u kalup za pitu. Maline zajedno s tekućinom koju su pustile pomiješajte sa šećerom i gustinom pa rasporedite preko tijesta. Preko nadjeva ravnomjerno rasporedite preostalo tijesto. Pecite 35-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ºC. Pustite da se prije rezanja ohladi u kalupu.
VRIJEME PRIPREME: 10 min + 40 minuta pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac
Komentari (0)