Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Pita s breskvama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pita s breskvama

SASTOJCI:
* 800 g breskvi (mogu biti i marelice) - može biti iz kompota
* 2 jaja
* 50 g bijelog pirovog brašna
* 120 g eritritola
* 250 ml quarka

Tijesto:
* 0,25 žličice praška za pecivo
* 250 g bijelog pirovog brašna
* 40 g šećera u prahu
* 1 prstohvat soli
* 115 g hladnog, narezanog maslaca
* 1 žumanjak
* 2 žlice hladne vode

OPIS POSTUPKA: Prosijemo brašno u posudu i pomiješajte ga s prosijanim praškom za pecivo, šećerom i soli. U smjesu dodamo hladni maslac narezan na komade. Umijesimo maslac u suhe sastojke i pritom podižemo smjesu kako bi postala prozračna i poput mrvica. Dodamo žumanjak i hladnu vodu i sve umijesimo u tijesto s kojim obložimo dno i obod kalupa za pečenje (promjer 24 cm). Kalup za pečenje prekrijemo prozirnom folijom i spremimo ga u hladnjak na 30 minuta. Zagrijemo pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Narežemo breskve na kriške. Umutimo jaja u posudi. Dodamo brašno i eritritol, i na kraju quark. Izvadimo pleh za pečenje iz hladnjaka i vilicom izbodemo tijesto na nekoliko mjesta. Posložimo breskve po tijestu i prelijemo ih preljevom. Pitu pečemo u zagrijanoj pećnici 30 do 40 minuta, ili dok nadjev i tijesto lijepo ne porumene. Izvadimo pečenu pitu iz pećnice i stavimo je u hladnjak na oko 15 minuta, a zatim je stavimo na tanjur za posluživanje ili pladanj. Poslužimo toplo ili hladno uz kuglu sladoleda od vanilije ili šlag.

VRIJEME PRIPREME: približno 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Mateja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi