Pita od smokava
SASTOJCI:
* 150 g pirovog brašna
* 10 g praška za pecivo
* 1 žličica maslinovog ulja
* 1 žlica jabučnog octa
* 50 ml tople vode
* 1 žličica (cejlonskog) cimeta
* 300 g jabuka
* 300 g smokava
PRIPREMA: U posudu stavimo pirovo brašno, prašak za pecivo, maslinovo ulje i jabučni ocat te sve skupa promiješamo. Dodamo toplu vodu i rukama izmijesimo tijesto. Možemo si pomoći tako da pobrašnimo radnu podlogu i mijesimo na njoj. Tijesto stavimo na stranu. U međuvremenu ogulimo i naribamo jabuke, te im dodamo cimet. Uzmemo tijesto i razvaljamo ga u obliku kruga. Tijesto rasporedimo na pleh za pečenje. Preporučljiva je upotreba papira za pečenje. Na tako pripremljeno tijesto najprije poslažemo naribane jabuke, a zatim po njima posložimo narezane smokve. Rubove tijesta koji vire preko ruba pleha za pečenje zasučemo prema sredini kao što je prikazano na slici. Pečemo približno 45 minuta na 180 ⁰C.
ČAS PRIPREME: 1h 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)