Pita od pirovog grisa s preljevom od malina
Super ideja za doručak kojeg si možete pripremiti i navečer ako ujutro nemate vremena. Pitu možete čuvati u hladnjaku do 3 dana, iako je tako dobra da se odmah pojede :)
SASTOJCI (za 3-4 osobe):
* 150 g pirovog punozrnatog grisa
* 0,5 l mlijeka
* 1 žlica kokosovog ulja
* 3 jaja
* 4 žlice kokosovog šećera
* 1 žličica 100% vanilije ili ekstrakta od vanilije
* prstohvat himalajske soli
Preljev:
*200 g svježih ili zamrznutih malina
* 2 žlice kokosovog šećera
OPIS POSTUPKA: Zakuhamo mlijeko, dodamo prstohvat soli, žlicu kokosovog ulja i pirov gris. Kuhamo 8 minuta. Za to vrijeme izmiksamo žumanjke zajedno s vanilijom i kokosovim šećerom. Zatim posebno istučemo bjelanjke. U kuhan gris prvo polako umiješamo žumanjke i nakon toga lagano bjelanjke. Pečemo 30 minuta na 175 stopinj. Preljev od malina: u maline dodamo 2 žlice kokosovog šečera i na laganoj vatri ih malo prekuhamo da dobijemo gušći preljev.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + 30 minuta pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)