Pita od pira s kruškama
SASTOJCI:
* 500 g krušaka
* 250 g pirovog bijelog brašna
* 6 žlica eritritola
* 2 žličice praška za pecivo
* 0,5 žličice soli
* 100 g rastopljenog kokosovog ulja
* 2 velika jaja
* 3 žlice maslaca od kikirikija (po želji)
OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 175 ° C. Premažite posudu za pitu žličicom ulja. Kruške operite, obrišite, ogulite, uklonite peteljke i sjemenke i narežite na komade.
U posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i sol, te sve dobro promiješajte. U drugoj posudi ručno pjenjačom izmiješajte ulje, jaja i eritritol. Ulijte tekuću smjesu u suhe sastojke i dobro promiješajte da se dobije jednolična masa. Na kraju u smjesu dodajte kruške.
Ulijte tijesto u posudu za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40 minuta dok pita ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
Izvadite iz pećnice. Istresite pitu s pladnja za pečenje na rešetku, pričekajte 30 minuta da se ohladi, a zatim ukrasite maslacem od kikirikija.
RECEPT PRIPREMILA: Klara Rutar - h3althyland
Komentari (0)