Pita od kelja
SASTOJCI:
* nekoliko listova kelja
* 1 mrkva
* 3 jaja
* 3 žlice pirovog brašna
* 1/4 žličice sode bikarbone
* sol
* voda po potrebi
* kokosova mast
OPIS POSTUPKA: Kelj i mrkvu narežite i kuhajte u kipućoj vodi dok ne omekšaju. Kuhano povrće ohladite, procijedite i izblendirajte. U zdjeli pomiješajte jaja, brašno, sol, sodu bikarbonu i dodajte izmiksano povrće te promiješajte. Dobijete smjesu koja je gušća od smjese za palačinke. Ako vam se smjesa čini pregusta, po potrebi dodajte vode. U tavi zagrijte kokosovu mast i ulijte smjesu. Pecite na laganoj vatri cca. 15 minuta pa pitu okrenite i pecite još cca. 10 min. Stavite na veliki okrugli tanjur i narežite na željene komade. Pita se može jesti sama ili kao prilog.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Kostanjevec
Komentari (0)