Pita od jagoda
Božanstveno dobra pita od jagoda bez šećera je primjerena i za dijabetičare.
Zdravo i jednostavno, što nije to najbolje?
SASTOJCI:
* 150 g pirovog bijelog brašna
* 10 g vinskog kamena (prašak za pecivo)
* 1 žličica maslinovog ulja
* 1 žlica jabučnog octa
* 1 dcl tople vode
* 1 žličica cejlonskog cimeta
* 2 srednje velike jabuke
* 300 g svježih jagoda
* 50 g eritritola (ako ste sladokusci može i 100 g)
OPIS POSTUPKA: U posudu istresemo brašno od pira, vinski kamen, maslinovo ulje i jabučni ocat. Dodamo toplu vodu i rukama pregnjetemo u tijesto. Možemo si pomoći tako da mijesimo na pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto ostavimo po strani. U međuvremenu ogulimo i naribamo jabuku, te joj dodamo cimet i eritritol. Uzmemo tijesto i razvaljamo ga u obliku kruga. Tijesto rasporedimo po plehu, uz preporučeno korištenje pek papira. U tako pripremljeno tijesto najprije položimo naribanu jabuku, zatim na nju posložimo narezane jagode. Rubove tijesta, koji prelaze rub pleha, zavijemo prema sredini, kao što je prikazano na slici. Pečemo na 180⁰C približno 60 minuta.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Natalija
Moze li koje drugo brašno umjesto pirovog?!Malinca
Hej. Recept ne sadrži šećer, već samo beskalorični zaslađivač eritritol, pa je pogodan i za dijabetičare.Željana Budinski
Hvala na divnom receptu. U kolaču ću moći uživati i dijabetičar, tj. ja