Pita od jabuke
SASTOJCI:
* mješavina začina za savijaču od jabuka
* korica limuna
* grožđice
* kokosov maslac (ulje)
* agavin sirup
* 1 jaje
* pirovo ili zobeno brašno
* 5-6 većih jabuka
* zobene pahuljice
* grubo mljeveni bademi
OPIS POSTUPKA: rastopiti 3-4 žlice kokosovog maslaca (ulja), dodati žlicu agavinog sirupa, razmutiti jedno jaje pa dodati i u to dodavati pirovog i/ili zobenog brašna sve dok tijesto ne bude fine teksture (da se ne lijepi za ruke). Stavite u hladnjak. Naribajte 5-6 većih jabuka, dodajte pola vrećice mješavine začina za savijaču od jabuke, agavinog sirupa po želji, malo naribane korice nešpricanog limuna te (ako volite) grožđica. U okruglom kalupu napravite 5mm debelu podlogu od tijesta, na to položite naribane jabuke (ako su pustile puno soka, iscijedite ga i popijte!). Preko toga možete posuti zobenih pahuljica, grubo mljevenih badema ili ostatke tijesta. Zapecite na 200 stupnjeva, oko pola sata.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Hvaroma Prirodna Kozmetika
Komentari (0)