Pita od jabuka i skute
SASTOJCI:
Tijesto:
* 500 g bijelog brašna
* 100 g šećera
* 3 jaja
* 1 vanilin šećer
* Kora limuna po ukusu
* 250 g maslaca sobne temperature
Sloj od skute:
* 500 g skute
* 4 žlice šećera
* 2 jaja
* 1 vanilin šećer
Sloj od jabuka:
* 5 malo većih jabuka
* 1 žličica cimeta
* 1 vanilin šećer
OPIS POSTUPKA:
Tijesto:
1. Brašno, šećer, vanilin šećer i koricu limuna dobro promiješamo i polako dodajemo jaja i na komadiće narezan maslac sobne temperature.
2. Sve zajedno umijesimo u prhko tijesto za pitu i stavimo u hladnjak na sat vremena da se dobro ohladi.
3. Nakon 1 sata izvadimo tijesto i 1/3 sačuvamo za kasnije, umijesimo preostale 2/3 i razvaljamo na debljinu od 0,5 cm te stavimo u pleh za pečenje.
4. Preostalo tijesto prerežemo nožem uz rub da dobijemo lijepe krajeve.
5. Tijesto probodemo vilicom.
Sloj od skute: Priprema je vrlo jednostavna, jer se svi sastojci samo dobro izmiješaju i rasporede po tijestu za pitu.
Sloj od jabuke:
1. Ogulimo jabuke i narežemo ih na komade (u obliku kockica)
2. Komadićima jabuka dodamo cimet i vanilin šećer.
3. Jabuke dobro izmiješamo i rasporedimo po sloju svježeg sira.
Zaključak:
1. Uzmemo preostalo tijesto i razvaljamo ga na debljinu od 0,5 cm, te izrežemo 8 traka širine oko 1,5 cm.
2. Položimo trake jednu preko druge kao što je prikazano na slici.
3. Pleh stavimo u pećnicu i pečemo na 180 ° C oko 50 minuta dok ne porumeni.
Količina sastojaka je za pleh za pečenje promjera 30 cm.
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik - makesomesweets
Komentari (0)