Pirovi njoki s umakom od mrkve
SASTOJCI:
Njoki:
* 300 g pasirane skute
* 140 g pirovog bijelog brašna
* 1 žličica soli
Umak:
* 300 g mrkve
* 2 režnja češnjaka
* 1/2 žličice kurkume
* svježi vlasac
* 2 žlice vrhnja za kuhanje
* kokosovo ulje za pečenje
* sol
* papar
OPIS POSTUPKA: Mrkvu ogulimo i na tanko narežemo na kolutiće. Popržimo ju na kokosovom ulju da dobije boju, te dodamo oguljen češnjak, da zamiriši. Začinimo kurkumom, soli i paprom. Dodamo 2 dl vode i kuhamo 15 minuta, odnosno toliko dugo dok mrkva ne omekša.
Njoke pripremimo tako da sve sastojke pomiješamo u posudi i na pultu rukama do kraja oblikujemo u tijesto. Pomoću brašna napravimo 2 velika valjka i narežemo ih u njoke. Kuhamo u vrućoj vodi par minuta, dok se dignu na površinu, te još malo, a zatim ih ocijedimo i stavimo na tanjur.
Mrkvu štapnim mikserom smiksamo u glatku kremu,te ako je potrebno, dodamo malo vode. Zatim umiješamo još vrhnje za kuhanje, minutu prokuhamo, te umiješamo nasjeckan vlasac i umakom prelijemo njoke.
VRIJEME PRIPREME: 25 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja i Tamara Lesinšek
Komentari (0)