Pirovi marmeladni kiflići za dijabetičare
SASTOJCI:
* 250 g pirovog integralnog brašna
* 200 g grčkog jogurta
* 1 žlica kokosovog ulja
* prstohvat soli
* mlaka voda po potrebi
* marmelada bez šećera
* eritritol
* zdrobljeni lješnjaci
OPIS POSTUPKA: U zdjeli pomiješajte pirovo brašno, sol i ulje. Dodajte grčki jogurt i rukama umijesite kompaktno tijesto. Po potrebi dodajte mlaku vodu ili jabučni ocat. Tijesto ostavite da odstoji nekoliko minuta, zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Razvaljano tijesto narežite na manje trokute. Premažite ih marmeladom, a na sredini možete staviti malo više marmelade, pa zarolajte u kifliće. Prije pečenja kifliće ukrasite tako da ih premažete eritritom pomoću kuhinjskog kista i posipate usitnjenim lješnjacima. Pecite otprilike 30-35 minuta na 180 °C.
VRIJEME PRIPREME: 1h 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Diabfit Lana - Lana Matjašić Filipić
Komentari (0)