Pirove njoke s umakom od mrkve
Brzo pripremljeno i ukusno – kulinarski užitak za cijelu obitelj.
Dolje pogledaj video, kojeg smo snimili s mladom mamicom Tamarom Lesinšek, kreatoricom kulinarskog bloga TasTasty, kojoj su izazovi, s kojim se prilikom kuhanja susreću roditelji malaca, dobro poznati.
SASTOJCI za 2 porcije:
Njoke:
*300 g pasirane skute
*140 g pirovog bijelog brašna
*1 žličica soli
Umak:
*300 g mrkve
*2 režnja češnjaka
*1/2 žličice kurkume
*svježi vlasac
*2 žlice vrhnja za kuhanje
*kokosovo ulje za pečenje
*sol
*papar
OPIS POSTUPKA:
Mrkvu ogulimo i na tanko ju narežemo na kolutiće. Popržimo na kokosovom ulju da malo dobije boju, a zatim dodamo češnjak da zamiriši. Začinimo kurkumom, soli i paprom. Dodamo 2 dl vode i kuhamo 15 minuta, odnosno tako dugo da mrkva omekša.
Njoke pripremimo tako da sve sastojke u posudi pomiješamo i na pultu rukama oblikujemo u tijesto. Pomoću brašna napravimo 2 velika valjka i narežemo ih u njoke. Kuhamo u vrućoj vodi par minuta dok doplivaju na površinu i još malo, a zatim ih ocijedimo i stavimo na tanjur.
Mrkvu štapnim mikserom smiksamo u glatku kremu, te dodamo malo vode ako je potrebno. Zatim umiješamo još vrhnje za kuhanje, minutu prokuhamo, a zatim umiješamo nasjeckan vlasac i umakom prelijemo njoke. Poslužimo toplo.
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek - Tastasty i Malinca Nastja
Komentari (0)