Pire od tikve sa sočnim steakom i rukolom
* hokaido tikva
* teleće meso – leđa
* rukola
* parmezan
* kokosov maslac/ulje
* maslinovo ulje
* češnjak
* papar
* kurkuma
* himalajska sol
OPIS POSTUPKA:Pire od tikve: Tikvu dobro operemo, narežemo na veće komadiće i kuhamo. Kada se smekša, ocijedimo vodu, dodamo malo parmezana, malo kurkume i posolimo. Sve skupa izmiksamo s štapnim mikserom te na umjerenoj vatri kuhamo još 5 minuta.
Steak: Najbolje je da meso mariniramo dan prije pripreme jela ili kako volimo reći pustimo meso da odleži. Za marinadu sam ovog puta upotrijebila maslinovo ulje, narezan češnjak, sol i papar. Meso primjereno popečemo u vrućoj tavi u koju smo dali malo kokosovog maslaca. Vrijeme pečenja ovisi od debljine i okusa osobe. Savjetujem vam da ga ne prepečete, medium verzija je odlična!
Skroz na kraju kada je već sve pripremljeno, na tanjur stavimo malo svježe rukole i nakapamo bučno ulje na nju. Ona će poslužiti kao neki krevetić za naš steak i donijeti će zanimljivu mješavinu okusa. Za prilog dodamo još pire od tikve i obrok je pripremljen. Sigurna sam da će vas ovo jelo iznenaditi zato ne čekajte nego brzo u kuhinju.
TRAJANJE PRIPREME: 55 min
RECEPT NAPISALA: Ekipa Popolne Postave
Komentari (0)