Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Zavrti kolo sreće

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo do nedjelja (20.4.) do ponoći.
  • Kod ne vrijedi za pretplate, vrijednosne bonove i intimni sapun.

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Pire od bundeve
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pire od bundeve

Pire od bundeve priprema se od bilo koje jestive žute bundeve - muškatne, hokaido bundeve itd. Koristila sam čak tri hokaido bundeve.
Zašto pire od bundeve? Zato što je vrlo svestran u kuhinji. Uz njega možete pripremiti izvrsna jela, a obogaćuje obrok ne samo vitaminima i drugim korisnim tvarima, već i božanskim okusom.

SASTOJCI:
* 3 bundeve (muškatna ili hokaido)

OPIS POSTUPKA:
1. Bundevu prvo narežite na manje komade, izvadite sjemenke, zatim ogulite i narežite na još manje komade-kocke.
2. Potom bundevu omekšajte – možete je kuhati ili peći. Kuhanje će biti brže, a pečenjem će pire biti manje vodenast. Bundevu kuhajte u kipućoj vodi dok ne omekša. Zatim je ocijedite i pustite na nekoliko minuta da voda ispari.
2.1. Kocke od bundeve možete i ispeći. Složite ih na lim za pečenje – posložite ih u jednom sloju i ne neka se međusobno ne dotiču, te ih pecite oko 40 minuta na 175°C. Kad kocke bundeve omekšaju, pažljivo izvadite pleh iz pećnice. Ako imate puno kockica bundeve, rasporedite ih na nekoliko posuda za pečenje. Ako ih pečete u isto vrijeme, na pola pečenja zamijenite pleh i okrenite da se toplina ravnomjerno rasporedi, a kocke bundeve ravnomjerno omekšaju.
3. Zatim omekšale kocke bundeve prebacite u blender i izmiksajte u pire. Možete koristiti i štapni mikser.
4. Preporučam i cijeđenje pirea, jer će previše vodenasti pire izazvati prilično nezadovoljstva, pogotovo kod pečenja slastica.
5. Pire od bundeve volim zamrznuti u vrećicama od 150 g. Ostatak spremim u staklenu teglicu i potrošim u roku od tri dana.

VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Maja Kocjan

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
Nedavno Pregledani Proizvodi