Piletina u bademovoj korici
SASTOJCI:
* 200 g pilećih prsa (bez kosti i kože)
* 2 jaja
* dehidrirano bademovo brašno (100 g) ili sitno mljeveni bademi (150 g) ili bademi u listićima (150 g)
* kokosov maslac/ulje
OPIS POSTUPKA: Pileća prsa očistimo od kože i kostiju i narežemo na komadiće po želji. Jaja izmiješamo u dubljem tanjuru i u njega umočimo pileće meso. Meso povaljamo u dehidriranom bademovom brašnu. Ako želite da je piletina hrskava ga umjesto dehidriranog bademovog brašna uvaljajte u mljevenim bademima ili bademovim listićima.
Kokosov maslac dobro zgrijemo i u njemu ispečemo piletinu. Ako imate za pripremu obroka više vremena možete piletinu ispeći u pećnici. U tom slučaju pećnicu zgrijite na 200 stupnjeva, s kokosovim maslacem/uljem namažite manji pekač te pecite dok korica nije zlatno smeđa.
VRIJEME PRIPREME: 25-30 min
RECEPT PRIPREMILA: Trening center
Komentari (0)