Piletina sa šparogama
SASTOJCI:
* 300 g pilećih prsa bez kosti
* začini (sol, paprika, curry, čili, sjemenke gorušice)
* 1 dcl bijelog vina
* 250 g šparoga
* luk
* zobena krema za kuhanje
* sezamovo ulje
OPIS POSTUPKA: Pileća prsa izrežemo na trake, začinimo, dodamo nekoliko kapljica ulje i ostavimo da malo odstoji u marinadi. Zatim meso stavimo u ugrijanu tavu i sa svake strane ga malo popečemo. Zalijemo ga s vinom i pečemo još toliko vremena dok vino ne ishlapi. U drugoj tavi prepržimo luk i dodamo šparoge izrezane na komadiće. Šparoge malo prepržimo (glavice možemo dodati malo kasnije od stabljike), zatim ih prelijemo s vodom i kuhamo dok voda ne ishlapi i dok se šparoge ne omekšaju. Prelijemo ih zobenom kremom i kuhamo dok ne zakuha. Sadržaj iz oba dvije tave pomiješamo zajedno i prelijemo preko tjestenina ili riže. Uz to možemo poslužiti punu zdjelu salate i imamo ukusan i zdrav obrok.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)