Pileći paprikaš
Paprikaš je jednostavno jelo od pilećeg mesa i povrća. Vrstu povrća, koje ćete dodati u paprikaš, možete odabrati sami. Po želji u paprikaš dodamo i knedle.
SASTOJCI:
* 500 g pilećeg mesa
* 200 g cvjetače
* 100 g graška
* 50 g korabe
* 4 mrkve
* 2 poriluka
* 2 češnja češnjaka
* 1 luk srednje veličine
* maslinovo ulje
* 0,5l BIO jušnog temeljca
Začini:
* crvena paprika
* himalajska sol
* papar
* mažuran
* 2 lista svježeg lovora
* 2 stručka svježeg peršina
OPIS POSTUPKA:
1. Za početak pripremimo svo povrće. Povrće dobro operemo pod tekućom vodom i narežemo.
2. Pileće meso također narežemo i po želji začinimo: sol, papar.
3. Nasjeckani luk i češnjak lagano popržimo na maslinovom ulju.
4. Luku dodamo 1 žličicu mljevene crvene paprike i 1 dcl tople vode, te promiješamo.
5. Luku dodamo narezano pileće meso.
6. Pržimo cca. 3 do 5 minuta. Zatim dodamo još povrće i promiješamo.
7. Zalijemo jušnim temeljcem, dodano začine i po potrebi zalijemo s toliko vode, da je povrće posve pokriveno.
8. Kuhamo približno 45 minuta i povremeno promiješamo.
VRIJEME PRIPREME: 1h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)