Pileće tortilje s pjenom od avokada
SASTOJCI (za dvije osobe):
* 6-8 mini pšeničnih tortilja
* manja pileća prsa
* 1 crvena paprika
* 2-3 pune žlice kukuruza
* šalica umaka od rajčice
* žličica dimljene paprike
* sol
* papar
* čili po ukusu
* češnjak u prahu
* maslinovo ulje
* naribana mozzarella
Pjena od avokada
* 1 zreli avokado
* sol
* papar
* češnjak u prahu po ukusu
* 2-3 žličice soka limete
* 1-2 žličice kiselog vrhnja/creme fraiche (po ukusu)
OPIS POSTUPKA: Meso narežite na male kockice. Posolite i popržite na malo maslinova ulja. Kad meso malo porumeni dodajte sve preostale začine. Promiješajte i dodajte papriku narezanu na sitne kockice. Kad je meso skoro gotovo dodajte umak od rajčice i kukuruz (umaka ne smije biti previše, treba ostati dovoljno gusto). Tortilje posložite na radnu plohu i punite ih (svaku tortilju do pola), preklopite i pritisnite da se zalijepe, po potrebi učvrstite čačkalicom (izvadite je prije posluživanja). Pripremljene tortilje slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Tortilje pokapajte s malo maslinova ulja i pospite naribanom mozzarellom. Pecite na 200 stupnjeva dok se sir malo ne zapeče i tortilje ne porumene (10-15 minuta). Poslužite uz pjenu od avokada. Za pjenu od avokada prerežite zreli avokado na pola, dodajte začine, sok od limete i malo creme fraichea po ukusu. Pomiješajte u glatku pahuljastu pjenu. Poslužite odmah.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Brodnik
Komentari (0)