Pobjednici 40% JEFTINIJE

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Pileća prsa s nadjevom od kuhanog kupusa
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pileća prsa s nadjevom od kuhanog kupusa

SASTOJCI:

* 30 g starog kruha (najmanje 1 dan)

* 2 dag kokosovog ulja

* 2 dag na sitno isjeckanog luka

* 5 dag na kocke narezanog poriluka

* 5 dag na sitno naribane mrkve

* nasjeckan peršin

* malo prepržen timijan

* 1,5 dcl slatkog vrhnja

* 2 jaja

* 4 dag oštrog brašna

* sol

* papar

* muškatni oraščić

* 0,5 kg pilećih prsi

* svinjska mrežica



Kupus:

* 400g kupusa narezanog na šnite i na kockice

* 200g jabuka narezanih na pločice ili na grubo naribane

* 100 g na drobno narezane šalotke

* 5 g zlatnih grožđica namočenih u bijelom vinu

* 1 žlica kokosovog šećera

* 2 žlice soka od jabuka

* sok od limuna ili balzamični ocat

* 25 g kokosovog maslaca

* sol

* papar



OPIS POSTUPKA: Punjena prsa: kruh narežemo na kockice i malo ih pobrašnimo. Na ulju malo popečemo luk, poriluk i mrkvu te dodamo u kruh. Dodamo jaja, slatko vrhnje te dobro promiješamo. Ostavi neko vrijeme da stoji. Posolimo, popapramo, dodamo peršin, timijan, muškatni oraščić i promiješamo. Pileća prsa raspolovimo, posolimo i popapramo. Obložimo ih s nadjevom od kruha i zavijemo sa svinjskom mrežicom. Stavimo u pekač obložen papirom za pečenje i pečemo do zlatno smeđe boje.



Crveni kupus kuhan na pari s jabukama i zlatnim grožđicama: Na kokosovom maslacu malo popržimo šećer. Dodamo luk i kupus te još malo prepržimo. Dodamo sok od jabuka koje smo prelili sa sokom od limuna da ne oksidiraju. Promiješamo i još malo kuhamo na pari te po potrebi dodamo još soka od jabuka. Zatim dodamo sve ostale sastojke, umiješamo ih u jelo kupus i jelo je gotovo. Savjet: crveni kupus neka bude čvrst kada se ga pregrize tako da osjetimo i okus jabuke. Nije potrebno da jelo kuhamo dok nije mekano. Sok od limuna i balzamični ocat daju lijepu boju jelu. Lijepo je ako su jabuke narezane da se lijepo vide u jelu.



VRIJEME PRIPREME: 1,5 sat

RECEPT NAPISAO: Dvor Jezeršek  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi