Black Friday POPUSTI

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Pileća prsa s nadjevom od kuhanog kupusa
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pileća prsa s nadjevom od kuhanog kupusa

1

SASTOJCI:

* 30 g starog kruha (najmanje 1 dan)

* 2 dag kokosovog ulja

* 2 dag na sitno isjeckanog luka

* 5 dag na kocke narezanog poriluka

* 5 dag na sitno naribane mrkve

* nasjeckan peršin

* malo prepržen timijan

* 1,5 dcl slatkog vrhnja

* 2 jaja

* 4 dag oštrog brašna

* sol

* papar

* muškatni oraščić

* 0,5 kg pilećih prsi

* svinjska mrežica



Kupus:

* 400g kupusa narezanog na šnite i na kockice

* 200g jabuka narezanih na pločice ili na grubo naribane

* 100 g na drobno narezane šalotke

* 5 g zlatnih grožđica namočenih u bijelom vinu

* 1 žlica kokosovog šećera

* 2 žlice soka od jabuka

* sok od limuna ili balzamični ocat

* 25 g kokosovog maslaca

* sol

* papar



OPIS POSTUPKA: Punjena prsa: kruh narežemo na kockice i malo ih pobrašnimo. Na ulju malo popečemo luk, poriluk i mrkvu te dodamo u kruh. Dodamo jaja, slatko vrhnje te dobro promiješamo. Ostavi neko vrijeme da stoji. Posolimo, popapramo, dodamo peršin, timijan, muškatni oraščić i promiješamo. Pileća prsa raspolovimo, posolimo i popapramo. Obložimo ih s nadjevom od kruha i zavijemo sa svinjskom mrežicom. Stavimo u pekač obložen papirom za pečenje i pečemo do zlatno smeđe boje.



Crveni kupus kuhan na pari s jabukama i zlatnim grožđicama: Na kokosovom maslacu malo popržimo šećer. Dodamo luk i kupus te još malo prepržimo. Dodamo sok od jabuka koje smo prelili sa sokom od limuna da ne oksidiraju. Promiješamo i još malo kuhamo na pari te po potrebi dodamo još soka od jabuka. Zatim dodamo sve ostale sastojke, umiješamo ih u jelo kupus i jelo je gotovo. Savjet: crveni kupus neka bude čvrst kada se ga pregrize tako da osjetimo i okus jabuke. Nije potrebno da jelo kuhamo dok nije mekano. Sok od limuna i balzamični ocat daju lijepu boju jelu. Lijepo je ako su jabuke narezane da se lijepo vide u jelu.



VRIJEME PRIPREME: 1,5 sat

RECEPT NAPISAO: Dvor Jezeršek  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (1)

Marija

Vaši prijedlozi za zdravi život vrlo su korisni. Nastojim ovakve recepte što češće koristiti za moju obitelj i, naravno, za sebe. Srdaćno Vas pozdravljam i želim svim djelatnicama sretnu novu godinu.
Top hitovi