Pobjednici 40% JEFTINIJE

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Pileći file u umaku od vrhnja i luka
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pileći file u umaku od vrhnja i luka

SASTOJCI za 4 osobe: 
* 600 g pilećeg filea
* 2 veća crvena luka
* 6 režnjeva češnjaka
* 300 ml vrhnja za kuhanje
* 2 dl jušnog temeljca
* maslinovo ulje
* malo maslaca
* pirovo integralno brašno
* sol, papar, muškatni oraščić, ružmarin

OPIS POSTUPKA: Pileći file posolimo, popaprimo i naribamo muškatni oraščić po njima. Obje strane pobrašnimo s malo pirovog integralnog brašna. U veću tavu stavimo toliko maslinovog ulja da pokrije dno i dodamo manju kocku maslaca. Popržimo češnjak dok ne zamiriše i zatim u tavu dodamo još i meso. Sasvim polako pečemo približno 20 min i istovremeno dodajemo jušni temeljac. Zatim meso izvadimo iz tave. U nju dodamo nasjeckani luk i češnjak, te ih dobro poržimo. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i dodamo malo ružmarina. Dobro promiješamo. Vrhnje će preuzeti okus od prethodno pečenog mesa, luka i češnjaka. U umak dodamo meso i još malo prokuhamo kako bi se umak zgusnio. Poslužimo s raženim ili domaćim kruhom. 

VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi