Pileći file u umaku od vrhnja i luka
SASTOJCI za 4 osobe:
* 600 g pilećeg filea
* 2 veća crvena luka
* 6 režnjeva češnjaka
* 300 ml vrhnja za kuhanje
* 2 dl jušnog temeljca
* maslinovo ulje
* malo maslaca
* pirovo integralno brašno
* sol, papar, muškatni oraščić, ružmarin
OPIS POSTUPKA: Pileći file posolimo, popaprimo i naribamo muškatni oraščić po njima. Obje strane pobrašnimo s malo pirovog integralnog brašna. U veću tavu stavimo toliko maslinovog ulja da pokrije dno i dodamo manju kocku maslaca. Popržimo češnjak dok ne zamiriše i zatim u tavu dodamo još i meso. Sasvim polako pečemo približno 20 min i istovremeno dodajemo jušni temeljac. Zatim meso izvadimo iz tave. U nju dodamo nasjeckani luk i češnjak, te ih dobro poržimo. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i dodamo malo ružmarina. Dobro promiješamo. Vrhnje će preuzeti okus od prethodno pečenog mesa, luka i češnjaka. U umak dodamo meso i još malo prokuhamo kako bi se umak zgusnio. Poslužimo s raženim ili domaćim kruhom.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika
Komentari (0)