Pijana nevjesta bez šećera
SASTOJCI:
BISKVIT 1:
* 4 jaja
* 20 g eritritola
* 80 g mljevenih oraha
* 20 g psiliuma
* 1 žličica praška za pecivo
* 40 g mekanog maslaca
BISKVIT 2:
* 4 jaja
* 70 g mljevenih oraha
* 30 g bademovog brašna
* 14 g maslaca
* 80 g slatkog vrhnja
KREMA:
* 500 ml slatkog vrhnja
* 2 jaja
* žlica eritiritola
* žlica glukomanan brašna
* 2 žlice mascarpone sira
* rum
* kocka tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: Odvojimo bjelanjke i žumanjke, bjelanjak izmiksamo u snijeg, žumanjku dodamo zaslađivač i promiješamo. Dodamo orahe, prašak za pecivo i maslac te dobro promiješamo. Dodamo još psilium i bjelanjke i promiješamo. Stavimo u model.
Za drugi biskvit odvojimo bjelanjke i žumanjke, bjelanjke izmiksamo u snijeg, u žumanjke dodamo zaslađivač i promiješamo da dobijemo pjenastu smjesu. Žumanjcima dodamo ostale sastoje i dobro promiješamo, na kraju polako dodamo još bjelanjke. Oba biskvita pečemo 30 min na 180° C.
Za kremu na zagrijemo slatko vrhnje. U zagrijano vrhnje dodamo 2 jaja i kuhamo na umjerenoj vatri još 5-10 min. Dodamo zaslađivač, promiješamo i ohladimo. U ohlađenu masu dodamo maskarpone i ako masa nije dovoljno gusta dodamo željenu količinu glukomanan brašna. Namočimo oba biskvita s rumom razrijeđenim s vodom. S kremom premažemo prvi biskvit i pokrijemo s drugim. S preostalom kremom premažemo još gornji sloj drugog biskvita i dodamo naribanu čokoladu.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Natalija Pogorelc
Komentari (0)