Pijana nevjesta
SASTOJCI:
Biskvit:
* 9 žlica (150 g) pirovog bijelog brašna
* 9 žlica (55 g) mlijeka
* 9 žlica (65 g) suncokretovog ulja
* 9 žlica (90 g) kokosovog šećera
* 4 žlice (30 g) 100% kakao praha
* 1 prašak za pecivo
* 1 burbon vanilin šećer
* 3 jaja
Preljev 1:
* 3 dl mlijeka
* 3 žlice (30 g) kokosovog šećera
* 3 žice ruma
Preljev 2:
* 8 dl mlijeka
* 2 vrećice bio pudinga od vanilije
* 4 žlice kokosovog šećera
Preljev 3:
* 5 dl slatkog vrhnja
OPIS POSTUPKA:
Pomiješajte sve sastojke za biskvit i dobro izmiješajte da smjesa postane glatka. Izlijte u nauljen pleh (cca 25x20 cm). Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva.
Pripremite preljev 1: Zagrijte mlijeko i dodajte mljeveni kokosov šećer i rum. Prelijete preko pečenog vrućeg biskvita.
Pripremite preljev 2: U mlijeku skuhajte puding i prelijte preko biskvita.
Pripremite preljev 3: Kad se puding stegne i tijesto ohladi, sve premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite kakaom u prahu.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip
Komentari (0)