Pečene punjene jabuke
SASTOJCI:
* 2 jabuke
* 50 g kaše od prosa
* 170 ml zobenog mlijeka
* 50 g mljevenih oraha
* 2 žliče eritritola + 1 žličica (za posip)
* 1 žličica paste od vanilije / arome vanilije
* 2 žlice slatkog vrhnja + 2 žlice (za preljev)
OPIS POSTUPKA: Jabuke prepolovim i uklonim jezgru - koštice. Stavim polovice jabuka u posudu za pečenje i posipam ih žličicom eritritola. Zatim počinjem s pripremom nadjeva. Zakuham mlijeko i dodam slatko vrhnje (klasično / zobeno) i kašu od prosa. Kašu od prosa kuham 15 minuta na laganoj vatri. Nakon 10 minuta kuhanja u kašu od prosa dodam eritritol i pastu / aromu od vanilije (i kuham preostalih 5 minuta). Kuhanu kašu od prosa pomiješam s mljevenim orasima i punim jabuke. Po vrhu jabuka (po želji) dodajem još jezgri oraha. Posudu prekrijem aluminijskom folijom i pečem jabuke 35 minuta na 180 ° C. Pečene jabuke prelijem s dvije žlice slatkog vrhnja (klasičnog / zobenog).
VRIJEME PRIPREME: 50 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Lea Svetlin
Komentari (0)