Pečena zobena kaša s voćem
Ukusan i hranjiv doručak pripremljen unaprijed.
SASTOJCI:
* 450 ml mlijeka od zobi
* 2 velika jaja
* 3 žlice sirupa od agave (ili bilo kojeg drugog zaslađivača)
* 60 g maslaca
* 1 velika banana
* 250 g zobene kaše
* 1 žličica praška za pecivo
* cimet
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* prstohvat soli
* miješano voće (koristio sam pregršt smrznutih borovnica, malina i nekih drugih bobica)
* šaka grubo nasjeckanih orašastih plodova (koristio sam lješnjake i bademe)
PRIPREMA: Jaja dobro umutite u mlijeku i dodajte sve ostale sastojke, osim voća i orašastih plodova. Masu izlijte u namašćeni lim za pečenje, a po vrhu pospite voćem i orasima. Pecite 35-40min u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 Celzijevih stupnjeva.
Pripremljen doručak može se hladiti nekoliko dana ili zamrznuti do 3 mjeseca. Dobro se slaže s jogurtom, kokosovom kremom ili nečim drugim.
VRIJEME PRIPREME: 10 min + pečenje
RECEPT PRIPREMIO: Malinca Luka
Komentari (0)