Pečena piletina u senfu s batatom i avokadom
SASTOJCI:
* 200 g pilećih prsa
* 2 čajne žlice senfa
* Začini: himalajska sol i talijanski mix začina
* Kokosovo ulje
* 150 g batata
* Žlica maslinovog ulja
* 50 g avokada
OPIS POSTUPKA: Piletinu narežite na kockice, dodajte senf, prstohvat soli i pola čajne žlice talijanske mješavine začina i sve dobro izmješajte. Pustite da odstoji 15-ak minuta.
Tavu za pečenje premažite s malo kokosovog ulja i kada se zagrije dodajte piletinu. Uz povremeno mješanje pecite 5 minuta na laganoj vatri, odnonso dok piletina ne porumeni.
Batat ogulite i narežite na prutiće jednake veličine. Dodajte sol, malo talijanske mješavine začina, žlicu maslinovog ulja i sve dobro izmiješajte. Pecite u fritezi na vrući zrak na 180 stupnjeva/ 20 minuta (ukoliko nemate fritezu možete peći u pećnici).
Avokado samo nerežite, posolite i poslužite uz meso i batat.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Martina Ferišak
Komentari (0)