Pečena jabuka s kašom od prosa
SASTOJCI:
* 1 jabuka
* 70 g prosena kaša
* cimet, piment, muškatni oraščić
* jogurt, jedna u čašici
* 2 žličice meda
OPIS POSTUPKA: Jabuku s nožem uklonimo peteljku i košpice. Unutrašnjost začinimo s cimetom, pimentom i muškatnim oraščićem, stavimo na papir za pečenje i pečemo 20 minuta na 180 stupnjeva,
Kuhamo u vreloj, malo posoljenoj vodi, skuhamo proso. Meni se sviđa al dente pa zato kuham 15 minuta.
Pečenu jabuku zarežemo na polovici i još vruće napunimo s kuhanim prosom. Vrh bogato ukrasimo s hladnim jogurtom i dodamo malo meda. Po želji dodatno ukrasimo još sa sezamovim sjemenkama, mljevenim oraščićima, grožđicama..
VRIJEME PRIRPEME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor
Komentari (0)