Maca Coffee Mix do 40 % jeftinije

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Pastirska pita sa šampinjonima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pastirska pita sa šampinjonima

Odlična pastirska pita ili Shepherd’s Pie od mljevenog mesa i pire krumpira. Ovo jelo vole odrasli, ali i najmlađi gurmani. Ako želimo još više impresionirati izgledom jela, pire krumpir možemo pošpricati vrećicom za ukrašavanje.

SASTOJCI:

Pire krumpir:
* 800 g krumpira
* 5 žlica mlijeka
* 30 g maslaca
* sol

Umak od mesa:
* 2 glavice luka
* 3 režnja češnjaka
* 150 g očišćenih šampinjona narezanih na ploške
* 2 mrkve narezane na tanke trakice
* 750 g mljevenog mesa (najboljše mleta govedina)
* 500 ml pasiranu rajčicu / umak od rajčice
* začini prema ukusu - sol, papar, kurkuma, mljevena paprika, bosiljak, orifgano …

OPIS POSTUPKA: 
Pire krumpir: Krumpir ogulite, narežite i skuhajte. Ocijedite i dodajte mlijeko i maslac pa napravite pire. Solite prema ukusu. 

Umak od mesa:
Luk nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte mrkvu, češnjak i šampinjone pa kratno propirjajte. Umiješajte mljeveno meso i pirjajte dok ne promijeni boju, začinite, dodajte pasiranu rajčicu i pirjajte približno 1 sat.

Prebacite meso u vatrostalnu posudu i poravnajte. Po vrhu rasporedite pire i dekorirajte uz pomoć vilice (kasnije će se lijepo zapeći). Pecite 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok površina ne dobije lijepu boju.

VRIJEME PRIPREME: oko 2 sata
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi