Parfe od malina s kokosovim jogurtom
Parfe od malina s kokosovim jogurtom vrlo je jednostavan za pripremu. Recept za koji treba samo 15 minuta. Nije li to predivno? Bio to doručak, desert ili večera, parfe od maline nikada ne razočara. Ako nemaš pri ruci smrznute maline, možeš koristiti borovnice, šumsko voće, jagode, kaki ili čak mango. Ovaj recept možeš kombinirati na 100 i 1 način.
SASTOJCI:
* 400 g jogurta od kokosa
* 400 g smrznutih malina
* ½ žličice vanilije
* Domaća granola s malinama
* svježe maline, matičnjak
OPIS POSTUPKA: Za pripremu pirea od malina, dodamo maline u veći lonac. Prokuhamo i kuhamo nekoliko minuta. Masu ohladimo, a zatim procijedimo kroz cjedilo. U veću posudu dodamo kokosov jogurt i vaniliju i promiješamo. Uzmemo 4 manje staklenke (otprilike 220 ml). U čašu dodamo 2 žlice granole, kokosov jogurt s pireom od vanilije i malina. Ponovimo postupak za cijelu čašu i za sve preostale čaše. Parfe od malina ukrasimo sa svježim malinama i matičnjakom.
RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar - Gašper Kuha
Komentari (0)