Panna cotta bez želatine
Tradicionalni desert panna cotta pripremljen je bez želatine i sa zdravijim kokosovim šećerom. Za preljev možete upotrijebiti voće ili čokoladu.
SASTOJCI:
* 0,5l mlijeka
* 0,5l slatkog vrhnja
* 1 žlica arome od vanilije
* 2 žlice smeđeg/kokosovog šećera
* 1,5 žličice agar agara
OPIS POSTUPKA: Mlijeko i šlag prelijemo u posudu i stavimo na štednjak. Dodamo šećer i aromu od vanilije i miješamo tako dugo dok se šećer ne rastopi. Onda dodamo još žličicu i pol agar agara i polako miješamo dok ne zavrije. Pustimo na maloj vatri da vrije minutu i maknemo posudu s vatre.
Pričekamo da se smjesa ohladi i onda ju ulijemo u šalice koje smo isprali s mlačnom vodom. Bez brige ako je smjesa još dosta tekuća kada ju ulijevate, nakon dva sata u hladnjaku se panna cotta potpuno stvrdne. Za preljev možete upotrebiti voće po želji. Ja sam jednostavno promiješala sok od limuna i med i polila po panna cotti i ukrasila ju s listićima mente.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Alja