Palačinke sa svježim sirom
Subotnja jutra su rezervirana za palačinke. Kćeri obično požele one klasišne s pšeničnim brašnom. Ni ovaj put nije bilo drugačije, dok nisam shvatila da ga nemam, Dakle, improviziranje. Pšenično brašno sam zamijenila pirovim i kokosovim brašnom, a dodala sam još i zobene pahuljice i skutu. Ludo ukusna kombinacija koja je postala naša nova subotnja stalnica.
SASTOJCI:
Tijesto:
* 2 jaja
* 3 žlice pirovog brašna
* 2 žlice kokosovog brašna
* 2 žlice zobenih pahuljica
* 1 žlica svježeg sira
* 3,5 dl mlijeka
* 1 žličica kokosovog šećera
* prstohvat soli
* kokosovo ulje
Preljev:
* 2 žlice svježeg sira
* 1 žlica jogurta
* kokosov šećer
* banana
OPIS POSTUPKA: U blenderu izmiksamo sastojke za tijesto da dobijemo glatku (gustu) masu. Tavu malo namastimo s kokosovim uljem, tijesto sa žlicom ulijemo u tavu i pečemo par minuta (dok na vrhu ne primijetimo mjehuriće). Neka palačinka bude velika oko 10 cm. Palačinku okrenemo s lopaticom i pečemo još na drugoj strani do zlatno smeđe boje. Isti postupak ponovimo s ostatkom tijesta. Pripremimo preljev: svježi sir i jogurt promiješamo i nanesemo na palačinke. Ponudimo s narezanim komadićima banane i pospemo s kokosovim šećerom.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja
Natalija
Ako netko misli da može više u okusima iz prirode uživati, neka mi se jav.Puno vam hvala na ponudi ukusnih proizvoda