VIDEO: Palačinke od bundeve s maslacem i cimetom
SASTOJCI:
* 200 g bundeve (hokkaido)
* 1 jaje
* 3 žlice kokosovog šećera
* 70 g brašna
* 80 ml mlijeka
* pola žličice praška za pecivo
* prstohvat soli
Nadjev:
* 90 g maslaca
* 50 g kokosovog šećera
* 1 žličica cimeta
OPIS POSTUPKA:
undevu nareži na komade i stavi na pleh za pečenje. Peci na 180 stupnjeva 30 minuta ili dok ne omekša. Još vruće izmiksaj.
Kada se izmiksana bundeva malo ohladi, u blender dodaj ostale sastojke i napravi smjesu za palačinke.
Zagrij tavu i dodaj kokosovo ulje. Otvore nadjeni smjesom. Peci na umjerenoj vatri 3 minute, okreni i peci još 2 minute.
Nadjev od maslaca od cimeta:
U zdjelu dodaj maslac sobne temperature, kokosov šećer i cimet. Miješaj mikserom oko 2 minute dok ne dobiješ pjenasti nadjev.
Palačinke stavi na tanjur i ukrasi ih maslacem s cimetom.
Tavu možeš naručiti ovdje.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Urška
Komentari (0)