Pad Thai na zdrav način
SASTOJCI (za 2 osobe):
* 1/4 brokule narezane na cvjetiće
* 2 mrkve
* 1 poriluk
* 1 pileći file
* 125 g kineskih rižinih rezanaca od cijelog zrna
* kiseli vrhovi bambusa
* žličica maslinovog ulja
* sol
* 20 g nasjeckanog kikirikija
Umak od soje:
* 200 ml tamnog sojinog umaka
* 2 češnja češnjaka
* 1/4 žličice đumbira u prahu
* pola žličice paprike u prahu
* 200 ml vode
OPIS POSTUPKA: Prvo pripremite umak. Pomiješajte soja umak, vodu, 2 režnja narezanog/protisnutog češnjaka i ostale začine. Zatim piletinu narežite na male komadiće i marinirajte u umaku. Narežite brokulu, poriluk (na kolutiće), mrkvu (na trakice). Poriluk popržite na 1 žličici maslinovog ulja pa dodajte svo nasjeckano povrće. Pecite 10 minuta i posolite. U međuvremenu na tavi popržite piletinu, izvadite je iz umaka, a umak sačuvajte za kasnije. Skuhajte rezance prema uputama. Dodajte piletinu u povrće, dobro promiješajte, dodajte pola kikirikija, soja umak i rezance. Sve zajedno kuhajte na jakoj temperaturi nekoliko minuta da se sastojci i okusi povežu. Poslužite i po vrhu pospite kikirikijem. Dobar tek.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Erika Debevec
Komentari (0)