Pad thai
SASTOJCI:
* 300 g piletine
* 200 g običnog tofua
* 1 zelena paprika
* 1 crvena paprika
* 1 žuta paprika
* 1 luk
* sol
* papar
* sezamovo ulje za prženje
* 300 g azijskih rezanaca (rezanci od jaja ili riže)
* 60 g pečenog kikirikija
* limeta
Sastojci za umak:
* 3 žlice sojinog umaka
* 3 žlice ribljeg umaka
* 1 žličica šećera
* 1 žličica češnjaka u prahu
* 1/2 limete
Sastojci za marinadu:
* 2 žlice sojinog umaka
* 1 žličica ljutog umaka (sriracha)
* 1 žličica češnjaka u prahu
OPIS POSTUPKA: Piletinu i tofu narežite na male komadiće i marinirajte u mješavini soja sosa, srirachea i češnjaka u prahu. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta. Zagrijte wok ili tavu u koju je dodana žlica sezamovog ulja i na njemu popržite meso i tofu. Pecite 5 minuta ili dok meso nije kuhano pa ostavite sa strane i istresite meso iz woka ili tave. U istoj tavi popržite povrće koje je prethodno narezano na trakice. Kad povrće omekša, dodajte piletinu i tofu i pržite zajedno još nekoliko minuta. U posebnoj posudi pomiješajte riblji umak, soja sos, sok od limete, šećer, češnjak u prahu, sol i papar te smjesu ulijte u wok. Skuhajte azijske rezance prema uputama proizvođača i hvataljkom ih prebacite u wok. Dodajte polovicu nasjeckanog kikirikija i sve brzo izmiješajte. Po potrebi začinite. Poslužite na tanjuru uz nasjeckani kikiriki i krišku limete. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Neja Gril
Komentari (0)