Probavni miks 1+1 gratis

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Orada na žaru
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Orada na žaru

SASTOJCI:
* svježa orada
* maslinovo ulje
* limun
* 2 režnja češnjaka
* žlica peršina
* sol
* grančica svježeg ružmarina

OPIS POSTUPKA: Svježu oradu operemo s vodom i zatim ju osušimo papirnatim ubrusom (izvana i iznutra). Kad je suha, namažemo ju Maslinovim uljem.
Pripremimo premaz za ribu. Iscijedimo limunov sok, na sitno nasjeckamo češnjak, narežemo peršin, dodamo žličicu soli i sve zajedno promiješamo.
Ribu stavimo na vruće rešetke roštilja (temp. roštilja neka bude oko 200 °C). Najbolje je ako ribu pečemo na roštilju na ugljen, jer će imati okus po dimu. Mrežu roštilja namažemo uljem.
Oradu stavimo na mrežu i najprije ju kliznemo uzduž rešetki, kako se ne bi primila tijekom pečenja. Pečemo jednu stranu sve dok donji dio ribe ne bude pečen (bijele boje), a zatim ju okrenemo. Drugi dio pečemo manje vremena (dok meso ne bude bijele boje). Vrijeme pečenja ovisi o veličini orade, oko 15 minuta.
Na kraju, prije nego maknemo ribu s roštilja, premažemo ju prethodno napravljenim umakom (s obje strane).

VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + pečenje približno 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi