Njoke od griza u kokosovom umaku s rajčicom
SASTOJCI:
* 1 dl pirovog griza
* 2 dl mlijeka
* 250 grama pirovog brašna (+ još malo za oblikovanje njoka)
* 300 grama cherry rajčica
* 200 grama kokosove kreme (paste)
* 1 čajna žličica kokosovog ulja
* čili prah
* sol
* par listića svježeg bosiljka
OPIS POSTUPKA: U mlijeko dodamo još 2 dl vode, 2 čajne žličice soli i umiješamo pirov griz, te ga uz redovito miješanje kuhamo još par minuta, da se zgusne. Pripremljeno ohladimo. U međuvremenu napravimo umak. Cherry rajčice prepolovimo i ispečemo ih u tavi na kokosovom ulju dok ne omekašaju. Dodamo nasjeckan bosiljak, posolimo i dodamo dodamo čili po ukusu. Umiješamo kokosovu kremu s 1 dl vode i prokuhamo, te ostavimo sa strane. Ako se umak previše zgusne, dodamo još malo vode. U ohlađen griz od pira dodamo pirovo brašno, malo promijesimo i pomoću dodatnog brašna na pultu oblikujemo u 2 valjka. Valjke narežemo i svakog pritisnemo vilicom prema dolje, da na vrhu ostane rebrast otisak. Kuhamo u vreloj vodi dok ne doplivaju na površinu, ocijedimo i poslužimo s umakom.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek
Komentari (0)