Neodoljivi desert od dunja
* 1 kg dunja
* 2 čajne žličice cejlonskog cimeta
* 50 g brezinog šećera
* 150 g meda
* 100 ml organskog kokosovog ulja
* 4 jušne žlice pšeničnih klica
* 150 ml vode
* 80 g grožđica
* 6 jušnih žlica zobenih pahuljica
1. Dunje operite, oljuštite i očistite. Naribajte ih i stavite u veću posudu.
2. Pomiješajte cimet, šećer, med, kokosovo ulje i vodu i tom mješavinom prelijte naribane dunje. Dobro promiješajte.
3. Dodajte pšenične klice i grožđice i još jednom dobro promiješajte sve sastojke. Ostavite neka odstoji najmanje pola sata.
4. Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite tepsiju kokosovim uljem.
5. Pola gotove mješavine ravnomjerno rasporedite po tepsiji, posipajte slojem zobenih pahuljica i prekrijte ostatkom mješavine.
6. Stavite u zagrijanu pećnicu, pokriveno, oko 40 minuta. Otkrijte tepsiju i nastavite peći još oko 10 minuta.
7. Izvadite iz pećnice i ohladite. Servirajte uz grčki jogurt i uživajte u okusima dunje!
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček
Komentari (0)