VIDEO: Najbolji jušni žličnjaki
SASTOJCI (za 5 osoba):
* 2 jaja
* prstohvat himalajske soli Malinca
* žličica Psilliuma Malinca
* 2 žlice bijelog pšeničnog brašna Malinca
* 3 žlice griza
OPIS POSTUPKA: Jaja dobro umutimo, pa dodamo žličicu psiliuma i dobro promiješamo malom pjenjačom. Dodamo brašno i griz te sve zajedno ponovno promiješamo pjenjačom da dobijemo glatku smjesu koja ne smije biti prerijetka i ne pregusta. Umočimo žličicu u vruću juhu i dodajemo masu žličicu po žličicu. Koristimo malu žlicu jer se žličnjaci tijekom kuhanja udvostruče.
Za svaku novu noklicu, umočimo žličicu u juhu. Kuhamo 10 minuta, a jednu noklicu prepolovimo da vidimo je li dobro kuhana iznutra. Ako nije, ostavimo još koju minutu, a zatim poslužimo juhu.
VRIJEME PRIPREME: 10 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)