Nabujak od riže
Ovaj put Filip i ja pripremamo klasik - nabujak od riže.
Toliko je jednostavan za pripremu da uspije svaki put. Treba ti samo dobrih 10 minuta, a peče se 30-40 minuta.
SASTOJCI:
* 300 g basmati riže
* 8 dl mlijeka
* 1 prstohvat himalajske soli
* 3 jaja
* 4 žlice kokosovog šećera
* vanilija u prahu / pasta od vanilije
* 250 g svježeg sira
* 4 jabuke
* 50 g brusnice
* 1 žličica cejlonskog cimeta
* 3 žlice limunovog soka
* limunova kora
* kokosovo ulje za premazati pleh za pečenje
OPIS POSTUPKA:
Operemo rižu i pustimo da se kuha u slanom hladnom mlijeku. Kuhamo rižu oko 15 do 20 minuta, povremeno miješajući. Dok se riža kuha, istučemo snijeg od 3 bjelanjka. Ogulimo i naribamo jabuke te ih prelijemo limunovim sokom i posipamo cimetom. Pripremimo pleh od cca. 30x20 cm i namažemo ga kokosovim uljem. Kuhanoj riži dodamo žumanjke, kokosov šećer, vaniliju, svježi sir, koricu limuna i pomiješamo kuhačom. Dodamo naribane jabuke i brusnice i promiješamo. Lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Masu izlijemo u pleh za pečenje i pečenje 30-40 minuta na 175 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 15 minut + pečenje
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip
Komentari (0)